logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

Bezoekers

3.png9.png7.png5.png1.png1.png
Vandaag31
Deze week1128
Deze maand31
Totaal397511

2023-06-01

Prijspeiling Conn saxofoon 2017

Een vaak aangeboden vintage saxofoon is die van het Amerikaanse merk Conn. Als je een Conn aanschaft is het belangrijk iets van de geschiedenis en de waarde van deze saxofoons te weten. Afgaan op de prijzen die handelaars in Nederland vragen is een aardige richtlijn,

Begin 2017 heb ik een prijspeiling gedaan door van circa 70 websites van saxofoonwinkels de prijzen van alle gebruikte saxofoons te inventariseren. Hieronder de resultaten voor de saxofoons van het merk Conn.

In totaal werden 80 verschillende Conn saxofoons via internet aangeboden. In totaal zijn er meer dan 20 verschillende modellen aangetroffen en dat lijkt een redelijke aandeel van alle beschikbare modellen, maar volgens Conn specialisten als Derksen (zie https://cderksen.home.xs4all.nl/ConnSax.html) en Granlund (http://www.granlundwoodwind.com/connmodels.html) zijn er welk ruim 100 en is het dus geen kwart van alle modellen die van Conn bekend zijn tot en met 1984. 

Aantal aangeboden conn saxofoons per model

De meest aangeboden modellen zijn de alten en met name de Conn 6M Ladyface en Conn 6M Chu berry zijn populair. Bij de tenor saxofoons worden vooral de Conn 10M Ladyface en Conn 16M director veel aangeboden. Opvallend is dat er tijdens de peiling maar 1 Conn bariton werd aangeboden

conn saxofoon prijs gemiddeld

De prijzen voor de Conn saxofoons van voor 1930 ligt tussen de 1000 en 2000 euro. De 14M periode wordt niet zo gewaardeerd. Voor de saxofoons van eind jaren 40 en 50 en met name de zeldzame modellen als de Connquerer en Connstellation worden topprijzen geboden.

prijsrange

De bovenstaande grafiek is voor wie kleine lettertjes kan lezen. Wil je een grotere versie, dan rechts klikken en kiezen voor "afbeelding openen in nieuw tabblad".

Ben je op zoek naar een Conn saxofoon? Neem gerust contact op. Ik heb een aardig beeld waar je jouw favoriete Conn in Nederland kunt kopen. Wil je weten wat jouw Conn waard is? Stuur me gerust een email voor meer details. Ook voor informatie over andere merken kun je bij me terecht. 

Is jouw favoriete Conn niet in Nederland te koop. Wellicht kan ik je helpen jouw collectorsitem in de VS te bemachtigen.

 

 

 

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.