logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

Bezoekers

3.png9.png7.png5.png1.png5.png
Vandaag35
Deze week1132
Deze maand35
Totaal397515

2023-06-01

K en S kleppenbeschermer 3Kleppenbeschermers Kohlert en Söhne

Als er iets mooi is aan de Kohlert & S dan zijn het wel de kleppenbeschermers. Maar bij de tenor die ik reviseer, of liever gezegd restaureer, zijn de boutjes waarmee die vastzitten deel verroest en twee van de beschermers zijn gewoon direct op de body gesoldeerd in plaats van met boutjes vastgezet.

K en S kleppenbeschermer1

Alle kleppenbeschermers heb ik van de body gehaald. Sommigen waren nog te schroeven maar bij de meesten moest de soldeerbrander er aan te pas komen.

 

Onder de beschermers zag het er aardig verweerd uit. Mooie gelegenheid om de body daar een goed op te poetsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleppenbeschermers zitten normaal gesproken met klein boutjes vast gemaakt op twee L-vormig voetjes die op de body zitten gesoldeerd aan de zijkant van de kleppenbeschermer en een driehoekig voetje in het midden. Bij de Bes en de B ontbraken twee van de drie voetjes en bij twee andere voetjes was het boutje afgebroken en stak een restant nog in het voetje.

 

K en S kleppenbeschermer 2

 

Ik heb voor de Bes en de B nieuwe voetjes gemaakt en alle beschermers van  nieuwe boutjes voorzien. Na heel wat passen en meten (het is echt tiende millimeterwerk om de voetjes en de gaatjes daarin recht voor voor het boutje te krijgen) ziet het er weer netjes uit.

 

K en S kleppenbeschermer 3 

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.