logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

Bezoekers

3.png4.png2.png8.png5.png3.png
Vandaag179
Deze week423
Deze maand5371
Totaal342853

2022-09-27

3Dprintmetaal1 Metalen 3D print van klep

 

3D printen kan niet alleen in kunststof, plastics maar ook in metaal. Dat leek mij een aantrekkelijk optie voor het maken van je eigen kleppen. Daarom heb ik een eerste test gedaan met de klep van een bas klarinet beker. Dat bleek een zeer geslaagd experiment.

3Dprintmetaal1

3Dprintmetaal2

 

De nauwkeurigheid van het resultaat valt me erg mee. Wel is een patroon te zien van het printen, maar ik kan ook gepolijste aflevering kiezen. Het is natuurlijk wel interessant om het resultaat daarvan te zien.

 

Later blijkt dat dit materiaal met geen mogelijkheid te buigen is. Het is uitermate star. Dat is niet handig. Vaak moet je een klep nog wat stellen om perfect te laten aansluiten op het toongat. Ook hier was dat het geval. Toen ik met enige kracht een poging deed om toch wat te buigen brak de klep. Dat was gelukkig weer gemakkelijk te herstellen met zilversoldeer, maar goed om te weten. Die starheid heeft natuurlijk ook weer voordelen. Als het ontwerp in een keer passend is heb je een duurzame oplossing.

 

 

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.