logo

Johan Jonker Saxofoons

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).

Bezoekers

1.png0.png2.png5.png9.png0.png
Vandaag11
Deze week948
Deze maand4212
Totaal102590

2019-01-18

duimsteun1Duimsteun voor Dolnet sopraan

Een Dolnet M70 sopraan heeft oorspronkellijk een kleine ronde linker duimsteun met een parelmoerinleg. Bij de M70 was een de parelmoer verwijderd en de rondbehuizing daarvoor afgevijld, waardoor dit niet zonder meer te herstellen was. Er was een plastic dop op gemaakt die echter niet prettig in de hand lag. Tijd voor stukje ergonomisch maatwerk. Een mooie manie om dat te maken is een ontwerp in Openscad en dan even 10 minuten printen en testen.

 

Ik heb de steun ongeveer 20mm doorsnede gemaakt.

Het vlak van de duim is hol gemaakt en bovendien een graad of 10 gekanteld, zoals te zien is in de onderstaande plaatjes.

 

duimsteun1 

duimsteun2

 

Ik print wel eens grotere producten. Deze is binnen tien miniuten klaar.

duimsteun3

Daarna het product met waterproof schuurpapier onder de kraan gladgeschuurd en daarna op de sopraan gelijmd. Dat voelt een stuk beter.

 

wordt vervolgd.

 

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.