logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

Bezoekers

3.png9.png7.png5.png1.png3.png
Vandaag33
Deze week1130
Deze maand33
Totaal397513

2023-06-01

Buescher c sopraan 101922 Buescher C-sopraan revisie

Deze c-sopraan van Buescher dateert uit circa 1921-1922. De bijna honderdjarige is wel interessant voor de liefhebbers van C-sopranen. Maar er zijn wel een paar issues....

 

De belangrijkste is wel dat er iets is met de lengte van het instrument. Het instrument is ingekort met bijna een centimeter.

Buescher c sopraan 2

Dit is mogelijk gedaan om de intonatie te corrigeren voor het gebruik met een standaard sopraan mondstuk. Die moet er waarschijnlijk behoorlijk ver op om te stemmen en dat houd een keer op. Voorlopig laat ik het even zo als het is en beoordeel eerst of aanpassing nodig is om de intonatie te corrigeren. Als het instrument goed speelt met een gewoon sopraan mondstuk is dat wel een voordeel. Er is dan meer keus wat type mondstuk betreft.

Verder staat dit instrument sowieso bekend om zijn intonatie problemen. We gaan het zien. Eerst maar eens spelend zien te krijgen.

Buescher c sopraan 1

Een ander issue is een doorgeslepen octaafklep waar ook de cup van mist. Daarvoor moet een nieuwe cup worden gemaakt en mogelijk een heel nieuw klepje. Dat moet wel goed komen. 

Buescher c sopraan 4

Verder missen er een paar puntschroeven. Eerst maar eens opmeten en toevoegen aan de collectie. Het lijkt op een M2.5 schroefdraad. Dat is wel prettig.

Buescher c sopraan 8

Buescher c sopraan 9

Buescher c sopraan 10

Maar verder is het wel een mooi instrument met een bijzonder oplossing voor de G-toets. Dat is wel leuk van die kleine afwijkingen van wat iedere andere saxofoon bouwer doet.

 

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.