logo

Johan Jonker Saxofoons

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).
Ik doe heel beperkt reparaties voor anderen. In 2019 staat dat op een enorm laag pitje.

Bezoekers

1.png2.png2.png6.png1.png8.png
Vandaag132
Deze week968
Deze maand3861
Totaal122618

2019-04-19

peppelkade 1Nieuwe locatie

Deze week heb ik mjin nieuwe werkplek in gebruik genomen en het is echt genieten van de zee aan ruimte daar. Tot nu toe deed ik het werk vanuit mijn werkkamer die helemaal volgepakt stond. De kamer is circa 4 x 2 meter en bergt een werktafel, een werkbank voor soldeerwerk en een voor het draaiwerk. Voor verschillende klussen moest ik steeds weer machines (voor boren polijsten en slijpen) te voorschijn halen en na gebruik weer opbergen. Klanten ontving ik in de huiskamer en soms was ik nog een half uur bezig om alle naar beneden gebrachte instrumenten weer op te bergen. Nu heb ik circa 48 vierkante meter en werkplekken voor iedere taak; wat een genot!

Het is natuurlijk geen A-locatie maar een plek op een industrieterrein op korte afstand van huis. Ideaal om rustig te kunnen werken aan de revisie en onderhoud van diverse instrumenten.peppelkade 1

Entree via een de hal. Een balie waar je zomaar voorbij mag lopen

peppelkade 1

 

Overzicht van het interieur. Alle werkplekken aan de lichte zijde,

peppelkade 1

 

Een tweedehands zithoekje en een prima plek voor klanten om instrumenten te testen.

peppelkade 1

Mijn monteer en afstelplek. Alles bij de hand.

peppelkade 1

Een plek voor het het administratieve werk en de planning en een extra plek voor gasten of voor het 3D printwerk. 

 peppelkade 1

 

 Een werkplek voor het uitdeukwerk met alle ruimte om zowel kleine als grote instrumenten onder handen te nemen.

peppelkade 1

Rechts een kast waarin het soldeerwerk moet plaatsvinden. Die wordt binnenkort bekleed met keramisch tegels om het hittebestendig te maken.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.