logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

Blogs

bio kurkvet 12Biologisch kurkvet maken

Een goede vriend van me is bijenhouder en omdat ik ergens een recept voor biologisch kurkvet vond kan ik het natuurlijk niet laten om een stukje echte bijenwas te regelen en wat te gaan brouwen. Met een mooi en een minder mooi resultaat.

Lees meer: Biologisch kurkvet maken

Martin Committee III tenor 5Martin Committee III tenor project

In de winkel van Bas en Sax zijn we een mooie collectie Martin aan het opbouwen. Binnenkort zijn zeker 10 verschillende modellen verkrijgbaar. Via Ebay heb ik een Martin Committee III tenor gekocht. Een prachtig instrument, normaal gesproken, maar aan deze mankeerde nogal wat. Het wordt een hele klus hier weer een aantrekkelijk instrument van te maken.

Lees meer: Martin Committee III tenor project

rechten as 1Recht maken lange assen

Voor het recht maken van lange assen bestaat een mooie truc. Je klemt de as in de boorkop van een schroefboormachine en al draaiend beweeg je een getordeerde houten klos heen en weer over de verbogen as. 

Lees meer: Recht maken lange assen

Hoeveel gewicht verlies je door stralen van een saxofoon

Er zijn veel mensen die vinden dat stralen van een saxofoon geen goed idee is omdat je daarmee gewicht verliest. Dat zou best kunnen. Maar eigenlijk is niet echt bekend hoeveel materiaal er nou verloren gaat bij zo'n straalbeurt. Omdat een vriend daarnaar vroeg, heb ik dat maar eens gemeten. De uitkomst was verrassend.

Lees meer: Hoeveel gewicht verlies je door stralen van een saxofoon

Lyon & Healy saxofoons

We hebben op dit moment (16-11-2019) twee alt saxofoons van Lyon & Healy in de collectie. Aanvankelijk werden die door ons bestempeld als Martin Stencils, maar bij nader inzien blijken ze beiden afkomstig van een relatief onbekende fabriek Couturier in Laporte in de VS. Een fabriek die vanaf 1816 net 13 jaar heeft bestaan. Op het moment van schrijven is de verzilverde gereviseerd en te koop. De Inspiration wacht op een revisie.

Lees meer: Lyon and Healy saxofoons

Conn 10M lady face 1Conn 10M Lady face 1952

Prachtige tenor net geimporteerd uit de VS door een klant die hem via mij aanbiedt.
Speelt prachtig en spreekt goed aan tot in het laag, polsters zien er nieuw uit inclusief passende koffer naar keuze (of een originele Conn koffer of relatief nieuwe koffer).
Deze tenor is inmiddels verkocht.

Lees meer: Conn 10M Lady face 1952

Pierret C mel modele 6 3Pierret Modele 6 C-melody

 This very interesting instrument was found on ebay and sold by a curiosity shop. We thought it was a normal Bb tenor. I suppose the owner didn't know the difference. When the instrument arrived the package appeared to contain a few suprises.

Lees meer: Pierret Modele 6 C-melody suprise

peppelkade 1Nieuwe locatie

Deze week heb ik mjin nieuwe werkplek in gebruik genomen en het is echt genieten van de zee aan ruimte daar. Tot nu toe deed ik het werk vanuit mijn werkkamer die helemaal volgepakt stond. De kamer is circa 4 x 2 meter en bergt een werktafel, een werkbank voor soldeerwerk en een voor het draaiwerk. Voor verschillende klussen moest ik steeds weer machines (voor boren polijsten en slijpen) te voorschijn halen en na gebruik weer opbergen. Klanten ontving ik in de huiskamer en soms was ik nog een half uur bezig om alle naar beneden gebrachte instrumenten weer op te bergen. Nu heb ik circa 48 vierkante meter en werkplekken voor iedere taak; wat een genot!

Lees meer: NIeuwe locatie

Buescher True Tone 97386 3Reparatieproject: Buescher True Tone Tenor 1921

Het zal wel een afwijking zijn, maar zo'n zwart uitgeslagen saxofoon als deze Buescher True Tone met vast zittende kleppen, deuken, kromme assen etcetera; dat vind ik dus prachtig. Dit wordt het object van een uitgebreide fotorapportage die ik opneem in mjin reparatiehandboek. Het duurt nog wel even voor ik er aan toe kom, maar het gaat gebeuren.

Lees meer: Reparatieproject Buescher True Tone Tenor 1921

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.