logo

Johan Jonker Saxofoons

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).

Schenkelaas 481 3Schenkelaars sopraan 481

Een mooie Sopraan saxofoon van "Hollandse" bodem. Een mooie sopraan saxofoon met waarschijnlijk een Duitse body (D&J of Keilwerth) en een mooie applicatuur van Schenkelaars. Een prettig spelend instrument geschikt voor klassieke muziek en ook goed bespeelbaar voor mensen met grote handen.

Serienummer 87461

Bouwjaar: waarschijnlijk eind jaren 70

Staat: is in onderhoud.

Prijs: 475 euro (gereserveerd)

Deze afwerking van deze sopraansaxofoon was oorspronkelijk goudlak met vernikkelde applicatuur. Die applicatuur blijft lang mooi, maar de goudlak was zoals bij veel instrumenten uit die tijd niet goed genoeg om 40 jaar mooi te blijven. Het instrument is daarom helemaal ontlakt en geborsteld. Daardoor heeft het instrument weer een mooi strak uiterlijk geeft. De kale messing kleur zal in de loop der tijd wat donkerder worden.

Schenkelaars 481

Schenkelaars 481 1

Zoals in het artikel over Schenkelaars te lezen is, zal de body waarschijnlijk afkomstig zijn van Dörfler & Jörka of Keilwerth.
De kwaliteit van dit instrument is in ieder geval in orde. De applicatuur is erg prettig bespeelbaar de klant is prima.

Schenkelaars 481591

Schenkelaars 481 1

Schenkelaars 481 1

Schenkelaars 481 1

Moderne palm keys voor de linkerhand.

Schenkelaars 481 1

Schenkelaars 481 1

De rechter pink toetsen zijn prima bereikbaar voor mensen met relatief grote handen.Dat zie je wel eens anders.

Schenkelaars 481 1

De linker pinktoetsen.

 

 

 

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.