logo

Johan Jonker Saxofoons

Atelierruimte gezocht

De hobby loopt nogal uit de hand. Daarom zoek ik een betaalbare atelierruimte in de omgeving van Utrecht van circa 50 m2 die ik samen met een paar kunstenaars wil benutten voor mooie ambachten zoals schilderen, pottenbakken , houtbewerking en reparatie van muziekinstrumenten. Maak me blij en mail me ;-)

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).
Ik doe heel beperkt reparaties voor anderen. In 2019 staat dat op een enorm laag pitje.

Bezoekers

1.png1.png6.png7.png6.png7.png
Vandaag84
Deze week1332
Deze maand4924
Totaal116767

2019-03-23

Internationale ebay zoekopdracht

Mooie amerikaanse saxen vind je vooral in de USA. Maar het is wel een risico om die van zover te halen. Als saxofoonmakelaar kunnen we helpen de amerikaanse droomsax zonder al te veel risico en in goede conditie in handen te krijgen voor een mooie prijs.

Je krijgt advies over het merk en model saxofoon en we bieden een of meerdere keren op een saxofoon naar jouw wensen. Bij een winnend bod is het even een paar weken geduld oefenen. Zodra de sax binnen is onderzoeken we samen de staat van het instrument. Bij tevredenheid verrekenen we de reeds gemaakte kosten en bekijken na vervolgens welk onderhoud er nodig is om de sax in de staat te krijgen die jij wilt.

Dat is een leuk en spannend avontuur wat je uiteindelijk een prachtige sax op kan leveren in een goede staat voor een betaalbare prijs.

Een rekenvoorbeeld met een King Zephyr alt met serienummer < 200.000:

 • Aanschaf via ebay
  • ebayprijs: 500 dollar
  • shipping: 100 dollar
  • bestelkosten circa 580 euro
 • Douane en inklaringkosten circa 164 euro
 • Subtotaal 745 euro
 • 10% Bemiddelingskosten Saxofoonmakelaar: 74,50
 • optioneel revisiekosten Saxofoonmakelaar: 100  tot 300 euro
 • Totaal: 919,50 tot 1119,50

De prijzen voor een dergelijke saxofoon zijn op dit moment gemiddeld hoger dan 1800 euro.

 

 

 

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.