logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Bas en Sax
Werkplaats voor
Basklarinet en saxofoon

klein

Voor het adres zie: www.basensax.nl 

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Kijk voor onderhoud op www.basensax.nl

basensaxlogo

 

saxofoonpost met gatConn Sopraan deel 6: Gaten stoppen

 

Een van de lelijke maar niet dramatische zaken op de sopraan was de post voor de lage C# klep die er uitziet als een gatenkaas.

Vermoedelijk was er een groter gat geboord voor een stevigere naaldveer (1.5mm!) maar is de eerste boor poging wat scheef weggetrokken. De tweede zit een stuk lager. Dat is wel heel effectief. Daardoor loopt de klep wat zwaar, maar dat betekent ook dat de klep goed wordt dichtgedrukt.

 

saxofoonpost met gat

 

De vraag is hoe je dit weer netjes maakt. Een nieuwe post maken is lastig. Dan moet je ook draad tappen. Ik probeer een poging met een messing pen die ik in het gat wring en vervolgens soldeer.

Dat blijkt wel de manier:

 

saxofoonpost met gat gestopt

 

Ik ben niet echt goed met hardsolderen. Ik gebruik wat te veel soldeer. Er zijn kunstenaars die het bijna onzichtbaar kunnen laten verdwijnen. Maar doordat ik wat te veel gebruik vloeit het ook in allerlei holtes van de beschadiging. Daardoor moet ik daarna flink schuren om het weer fatsoenlijk te krijgen. Met wat rondschuren met een klein strookje linnen schuurpapier  (5mm) lukt dat wel.

 

Vervolgens een gat boren, naaldveer er in en weer een punt van de lijst afgewerkt.

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.