logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Senator 1Dörfler & Jörka stencil - Senator

  • Type: tenor
  • Serienummer: 9763
  • Bouwjaar: jaren 50-60
  • Afwerking: vernikkeld
  • Bijzonderheden: is een stencil van Döfler & Jörka, Dörfler is een leerling van Julius Keilwerth. Deze saxofoon lijkt sterk op Keilwerth van die tijd.

Döfler & Jörka

Josef Dörfler leerde het vak in Graslitz / Sudetenland in Tsjecho-Slowakije van klarinet maker Franz Than. Nadat zijn opleiding ging jij werken voor Julius Keilwerth, die ook is opgeleid dooot Franz Than.

Na de Tweede Wereldoorlog werden alle Duits sprekende inwoners verdreven uit Tsjecho-Slowakije. De burgemeester van Nauheim, Duitsland, Heinrich Kaul, had laten weten dat de stad open stond voor immigranten die de lokale economie zouden kunnen versterken. Net als Julius Keilwerth vestigde Josef Dörfler zich daar reparateur. In 1949 begon hij zijn eigen saxofoon fabriek waar eerst saxofoons assembleerde voor Julius Keilwerth. Vanaf de jaren 50 begon hij met financiele steun van Jozef Jörka zijn eigen saxofoons te produceren. Eind jaren 60 stopte Döfler met de productie van zijn eigen saxofoons en tradt weer in dienst bij Keilwerth. 

Info: http://bassic-sax.info/version5/vintage-saxes/european-made-saxes/dorfler-jorka/ 

Deze sax

Bijzonder aan deze saxofoon zijn de gerolde toongaten, de bijzondere uitvoering van de nekschroef, de metalen kleppenbeschermers.

De revisie

De sax is voorzien van nieuwe zwarte polsters en kurken en helemaal afgeregeld. Waar nodig zijn deuken verwijderd.

Foto's

     Senator 1

     Senator 2

De bijzondere nekknop.

     Senator 3

     Senator 4

Zwarte polsters, rolled toneholes en het Senator logo.

     

     Senator 6

De F# klep

     Senator 7

     Senator 8

     Senator 9

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.