logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Adres

Johan's houtblaaswerkplaats
kvknr: 68539819
BTWnr: 120264882

bezoekadres:
Peppelkade 17
3992 AL Houten
tel 06 5395 5195
Op woensdagen en vrijdagmiddag aanwezig
(Overiig) bezoek op afspraak
peppelkade17

Onderhoud

Onderhoudstarieven

Voor saxofoon en basklarinet. 
Revisie: vanaf 320 euro excl. materiaal.
Materiaal. (o.a. set polsters) vanaf 30 euro.
Onderhoud: 40 euro per uur.

 

Saxofoon hobbyisten welkom

Saxofoon hobbyisten zijn welkom in de werkplaats. Heb je onderdelen nodig of materiaal? vraag gerust! Het is mogelijk om voor 15 euro per uur in de werkplaats te komen hobbyen en te genieten van een inspirerende ruimte, handig gereedschap en advies.

Conn

Charles Gerald Conn was oud militair (kolonel) en speelde Cornet. Na de Amerikaanse burgeroorlog startte hij diverse ondernemingen in Elkhart. IN 1874 begon hij mondstukken te maken voor cornet. In 1876 richtte hij samen met Eugene Dupont. Onder de naam Conn & Dupont en Dupont creëerde Conn zijn eerste instrument, de Four-in-One cornet. Tegen 1877 kocht Conn een leeg fabrieksgebouw op de hoek van Elkhart Avenue en East Jackson. Conn's samenwerking met Dupont werd ontbonden tegen maart 1879, maar hij had wel een aantal vakmensen uit Europa naar zijn fabriek weten te trekken. Hij breidde het bedrijf steeds verder uit zodat Coon in 1905 de grootste muziekinstrumentfabriek ter wereld was met blaasinstrumenten, strijkers en percussie. 

Conn begon de productie van de eerste in Amerika gemaakte saxofoon in 1888, nadat zijn medewerker Ferdinand August Buescher hem een Adolphe Sax-saxofoon liet zien stemde hij er mee in een kopie ervan te produceren. Dat instrument was van E.A. Lefebre, een bekende solist uit de bands van Patrick Gilmore als John Philip Sousa. Na aanpassing van een aantal prototypes met advies van Lefebre, startte Conn de reguliere productie rond 1892. Conn's instrumenten werden aanbevolen door verschillende toonaangevende banddirecteurs, waaronder Sousa. Conn richtte een winkel op in New York City (1897-1902), waar instrumenten werden verkocht onder het label 'Wonder', waaronder ook door Conn gemaakte saxofoons.

In 1915 dwong de toenemende schuldencrisis van Conn hem al zijn bezittingen te verkopen aan een groep investeerders geleid door Carl Dimond Greenleaf. Conn stierf in relatieve armoede in 1931 in California.

Carl Greenleaf was president van Conn van 1915 tot 1949.Greenleaf wist de Conn-fabriek verder uit te breiden. Tegen 1917 was het personeelsbestand van de assemblagelijn toegenomen tot 550 werknemers die ongeveer 2500 instrumenten per maand maakten dankzij een nieuw hydraulisch expansieproces. In 1917 introduceerde Conn het Pan-Amerikaanse merk voor zijn tweedelijnsinstrumenten. Conn stichtte de dochteronderneming Pan American Band Instrument Company in 1919 en verhuisde later dat jaar de productie daarvan naar de oude Angledile Scale-fabriek. In 1930 werd het Pan-Amerikaanse weer samengevoegd tot Conn, maar het merk bleef in gebruik tot 1955.

 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.