logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Keilwerth history

Julius Keilwerth  leerde het vak in het bedrijf van Kohlert in Graslitz, Tsjechoslowakije. Na deze leertijd richtten Julius Keilwerth en zijn broer, Max, rond 1925 of 1926 een werkplaats in hun huis op. Ze fabriceerden voornamelijk saxofoons voor Adler en FX Hüller. Het bedrijf van Julius Keilwerth groeide en werd een van de grootste saxofoonproducenten in Europa aan het begin van WO II, met ongeveer 150 werknemers.

Na de tweede wereldoorlog in 1948 werden de oude Julius Keilwerth-productiefaciliteiten in Graslitz, nu Kraslice, onderdeel van het Tsjechische Amati-collectief, maar de eerste saxofoons die Amati verkocht, waren nog steeds voorzien van het handelsmerk "JGK - Best in the World", met de modelnaam " Toneking " en Julius Keilwerth serienummers.

Julius Keilwerth verhuiste naar Nauheim, Duitsland en begon daar een nieuw bedrijf.

In de loop van 1986 nam Keilwerth jazzsaxofonist Peter Ponzol in dienst om de hoornserie voor de moderne jazzscene nieuw leven in te blazen. Tegen het einde van de jaren tachtig had Keilwerth hun SX90-lijn van hoorns geproduceerd en kreeg ze bijval van enkele van de grootste namen in de jazz van dat moment.

Boosey & Hawkes kochten Keilwerth in 1989 en fuseerden het bedrijf met Schreiber in 1996. Het gecombineerde bedrijf werd in 2003 verkocht aan The Music Group. In 2006 werd The Music Group verbroken en Schreiber & Keilwerth werd een onafhankelijk bedrijf. In maart 2010 diende Schreiber & Keilwerth faillissement in. Op 1 augustus 2010 werden ze overgenomen door Buffet Crampon.

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.