logo

 

 

Voor alle saxofoononderhoud en vintage saxofoons

Johan Jonker Saxofoons

Kohlert Regent

Een mooie degelijke vintage sax met gerolde toongaten. De sax dateert uit halverwege de jaren 60. Kolhert maakte toen veel stencils op basis van Keilwerth bodies. De sax heeft een mooie donkere vintage look gecombineerd met vernikkelde applicatuur. Het instrument ligt prettig in de hand en is in goede conditie. Er zijn wel lichte gebruiksporen maar dat spreekt vanzelf bij een ruim 50 jarige. Het instrument heeft een onderhoudsbeurt gehad waarbij het grootste deel van de polsters zijn vervangen. 

Kohlert Regent Tenor 9

Kohlert Regent Tenor 10

Kohlert Regent Tenor

Kohlert Regent 5 Kohlert Regent 7 Kohlert Regent 8

Serienummer: 80262
Bouwjaar: ca 1965
Verkocht

 

Kohlert

De firma Kolhert werd gestart in 1840 in Graslitz (of Kraslice) in Tjechosolakije (toen nog Duitsland) in de buurt van de grens met Duitsland. Kohlert produceerde als eerste het jaar 1900 ook saxofoons en onder ander stencis voor H.N. White (King) in de VS. Eind jaren 30 was Kohlert de grootste Duitse muziekinstrumentenfabriek met circa 600 werknemers. Na de tweede wereldoorlog werd het bedrijf genationaliseerd tot Amati en werd het Tjechisch. De zonen van de oprichter starten in Winnenden in Duitsland een nieuwe muziekinstrumentenwerkplaats waar ze begonnen met reparaties van muziekinstrumenten maar vanaf 1949 produceerden ze weer eigen instrumenten. Dit zijn ze blijven doen tot 1966 toen de firma failliet ging.

Links

http://www.saxpics.com/Kohlert/kohlert_models.htm 

Zoeken

Saxofoon reparatie handboek

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

GTranslate

Copyright © 2017. All Rights Reserved.