logo

Johan Jonker Saxofoons

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).
Ik doe heel beperkt reparaties voor anderen. In 2019 staat dat op een enorm laag pitje.

Bezoekers

1.png2.png2.png6.png1.png8.png
Vandaag132
Deze week968
Deze maand3861
Totaal122618

2019-04-19

The Popular 11932 Kohlerta - The Popular

Type: Tenor

Het serienummer:242079

Bouwjaar: circa 1932.

Soms kom je ergens een saxofoon ter decoratie tegen die zonde is om te laten hangen. Deze jaren 30 Kohlert hing aan een balk zwart te worden en speelt nu weer als zonnetje.

Kohlerta

De firma Kolhert werd gestart in 1840 in Graslitz (of Kraslice) in Tjechosolakije (toen nog Duitsland) in de buurt van de grens met Duitsland. Kohlert produceerde als eerste het jaar 1900 ook saxofoons en onder ander stencis voor H.N. White (King) in de VS. Eind jaren 30 was Kohlert de grootste Duitse muziekinstrumentenfabriek met circa 600 werknemers. Na de tweede wereldoorlog werd het bedrijf genationaliseerd tot Amati en werd het Tjechisch. De zonen van de oprichter starten in Winnenden in Duitsland een nieuwe muziekinstrumentenwerkplaats waar ze begonnen met reparaties van muziekinstrumenten maar vanaf 1949 produceerden ze weer eigen instrumenten. Dit zijn ze blijven doen tot 1966 toen de firma failliet ging.

The Popular


De tenorsaxofoon is gereviseerd en in prima gebruikte staat.
De toongaten hebben gerolde toongaten en de beker is voorzien van een mooie grafure.
De body is in orginele staat:  gematteerd en verzilverd en voorzien van mooie slijtage plekken die wijzen op een ervaren saxofoon.

 

Foto's

The Popular 1

The Popular 1

The Popular 1

The Popular 1

The Popular 1

Links

http://www.saxpics.com/?v=ser&manID=11#full_chart 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.